Åbent i dag: 10-16

Event: Lortedage

28. august 2024
Der går lort i den... når GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA afholder event: Lortedage. 
Selvom lort ikke er noget, de fleste snakker om, så er det netop det, der er det helt store samtaleemne i weekenden d. 7. og 8. september 2024.

Skideskægt og super klamt 

Lorteeventet finder sted ved Eventpladsen på P1 fra kl. 10:30-15:30 både lørdag d. 7. september og søndag d. 8. september. Her vil der være festivalstemning med masser af telte og aktiviteter, der alle kredser om samme emne: Lort! Der vil være noget for alle aldre - og alle sanser. 

 

- Jeg tør godt love, at det bliver skideskægt og super klamt! Vi skal skyde med lort, gå i lort, "smage" på lort, trille med lort og lære en helt masse om lort, fortæller formidler Katrine Elkjær, der er arrangør af eventet. 

 

Hvorfor lige lort? 

Det kunne man spørge sig selv om. For lort er normalt ikke det, vi taler allermest om. Alligevel er lort en naturlig del af vores økosystem, og har en stor betydning for vores natur. 

 

- Lort har jo en wauw effekt, fordi det er klamt, lugter og normalt er noget, vi prøver at gemme væk. Lort er for nogle tabubelagt, og derfor er det i sig selv spændende at sætte mere fokus på. I zoologiske sammenhænge er lort vigtig, fordi vi bruger det til at finde ud af, om dyrene er sunde og raske, om de er i brunst, og om de får det rette foder, fortæller Katrine Elkjær og forsætter: 

 

- Man skal selvfølgelig ikke negligere, at lort generelt også er noget negativt, især hvis der er problemer med kloakering, som vi ser i flere ulande. I Danmark oplever vi også selv ved stormflod eller voldsom nedbør, at kloakkerne kan løbe over og udgøre en sundhedsrisiko. Der er ingen tvivl om, at det er et problem, da man kan blive rigtig syg af kontakt med spildevand.

 

Det, der dog er fokus på til lortedagene i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, er det fascinerende, sjove og overraskende ved lort. Udover at lære en hel del om dyrelort er der også et andet mål med lortedagene. 

 

- Vi håber selvfølgelig også, at folk går herfra med en større forståelse af deres egen krop. For selvom det lyder spøjst, er det faktisk rigtig vigtigt, at man selv tør kigge ned i kummen, fordi det siger meget om, hvordan vi som mennesker også har det. Det viser noget om, hvor man er på vej hen i forhold til væske- og kostindtag, og man kan også få nogle tidlige indikationer på, om man er ved at få en sygdom, pointerer Katrine Elkjær.

 

En muldvarp med lort på hovedet 

Både lørdag d. 7. september og søndag d. 8. september vil man kunne opleve det skøre og børnevenlige teaterstykke 'Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved'.  

 

Det er ikke et helt normalt teaterstykke, men snarere en inddragende detektiv forestilling, hvor børnene er med til at finde lortens ejermand. 

 

- Det er en utrolig sjov forestilling, der altid plejer at give folk smil på læben, fortæller Katrine Elkjær. 

 

Skuespillet med  'Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved' starter begge dage kl. 11.30 og kl. 14.00 ved muldvarpeskuddet placeret mellem edderkoppeaberne, nilgai og przewalski hestene på P1. 

 

Lorteaktiviteter 

Til eventet bliver det muligt at prøve aktiviteter såsom:

  • Gæt en lort
  • Lortebowling
  • Giraf-skid-skydning
  • Lugt forskel på lorte
  • Lær hvad lort har med din sundhed at gøre
  • Hjælp robot-gødningsbillen med at finde en kæreste
  • Kunsten (ikke) at jokke i lorten
  • Pruttequiz i appen
  • Find liv i lort
  • Smag på en lort - hvis du tør


Det er gratis at deltage i eventet, når entré til GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA er betalt. 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Høstmarked
11. september 2024
I weekenden d. 21. og d.22. september inviterer GIVSKUD - ZOOTOPIA til det traditionsrige og hyggelige høstmar…
Sponsorer bag kulissen
06. september 2024
Hvert år inviterer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA parkens sponsorer til en eksklusiv sponsoraften. I år var ingen undt…
Børneunderholdning: Sebastians soloshow
03. september 2024
Sebastian Klein kommer til GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA d. 14. september. Hans soloshow er noget af det tætteste, man kom…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.