Åbent i dag: 10-17

Parken er pyntet og klar til efterårsferien

12. oktober 2024
Der har været nok at se til i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i disse dage. For traditionen tro er der blevet pyntet op til en uhyggelig hyggelig efterårsferie, denne gang med fokus på en særudstilling med knogler og kranier, som du kan opleve fra i dag til og med søndag d. 20. oktober.

Man må sige, at GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har taget noget af et farveskift. Bladene på træerne har fået brune, orange, gule og røde nuancer, og dermed automatisk hjulpet forvandlingen godt på vej, men også parkens medarbejdere i de forskellige afdelinger har i denne uge måtte løbet ekstra stærkt for at gøre parken helt efterårsklar med pynt og gode tilbud.

 

Bæredygtigt halloweenpynt
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs sæsonansatte i parkafdelingen har som vanligt haft til opgave at pynte den 65 hektar store park i ægte halloween- og efterårsstil med både græskar, edderkopper, hekse og skeletter. 

 

Janne Knudsen fra parkafdelingen, der er tovholder for oppyntningen til uge 42, fortæller, at hun i år har prøvet at gå anderledes kreativt til værks. 

 

- I år har vi bevidst forsøgt at sparre på budgettet dog uden at gå på kompromis med (u)hyggen. Derfor er mange af materialerne også nogle af vores egne restmaterialer i parken. Det er f.eks. grene, som nogle af dyrene har haft glæde af at spise, som vi har omformet til noget, det er også rester af jern fra vores værksted, som er blevet produceret til nye halloweenting i stedet for at blive smidt ud og så er det f.eks. flasker og dåser fra Jacobs Spisehus. 

 

- Vi har altså på den måde forsøgt at gøre det lidt mere miljøvenligt i stedet for bare at købe det hele færdigproduceret. Og så er der jo faktisk også noget med, at når man gerne vil have noget i en vis størrelse, så kan man ikke altid købe det på nettet, men må lave det selv, smiler parkmedarbejderen. 

 

Udover restmaterialer fra parken, så har særligt genbrug fra lokalsamfundet spillet en stor rolle i dette års oppytning. 

 

- Der har både været private lokalt her i Givskud, venner, familie og kollegaer i parken, men faktisk også folk rundtomkring, som har været søde at give en sjov ting eller noget andet til vores oppyntning. Nogle har givet stort og andre småt, men alt sammen er bidrag i materialer. Jeg har f.eks. hentet et skab ude ved nogle private, der ville bortgive det, og med hjælp fra lidt maling har jeg givet det et patina-look. Det står nu i indgangen til Oddersalen og rummer både eliksirer, bøger, spåkugler og andet nips i rigtig heksestil, fortæller Janne Knudsen.

 

Foruden Janne Knudsen har to parkmedarbejdere arbejdet fuld tid på at forvandle parken den seneste uge, ligesom også mange andre afdelinger har været i spil til at hjælpe med alt fra svejsearbejde, transportering og opsætning af hekse, syrebadekar og store edderkopper. 

 

Også Tommy E. Kristensen, der er medhjælper i park- og driftsafdelingen, har hjulpet til med oppyntningen i anledningen af efterårsferien. Måske er du tidligere år stødt på hans populære indslag om efteråret med enorme mønstre af visne blade på. I år har han blandt andet hakket, slebet og dekoreret en række kalksten, som kan ses ved meteornedslaget på gåturen i dinosaurparken. 

 

Knogler og kranier i Oddersalen

Der har været puslen og nuslen i Oddersalen, hvor formidlingsafdelingen i uges løb har gjort klar til efterårsferiens event, der i år er en særudstilling med knogler og kranier.

 

- Vi har fundet godt og vel 30 knogler og kranier fra vores depoter rundt omkring i parken. Mange af knoglerne og kranierne er fra dyr, vi har haft her i parken, men nogle af dem er også replikaer (nøjagtige kopier), som f.eks. et kranie fra et fortidsdyr som huleløven, fortæller biolog og formidler Cindy Sørensen og forsætter:  

 

- Vi har utrolig mange skelletter, knogler og kranier fra dyr, og det er altså ikke kun nogle, vi støver af en sjælden gang i mellem. Det er ting, som vi hver dag aktivt bruger i vores undervisning af f.eks. skoleklasser,  mens de også andre gange indgår i større og længere udstillinger, som dengang vi havde en istidsudstilling. 

 

Særudstillingen med knogler og kranier er åben hver dag i efterårsferien fra kl. 10.30-16.00. Du finder den i Oddersalen ved området P3. Prøv aktiviteter som at kigge på uglegylp i stereolup, og lær en ting eller to om både dyre- og menneskekroppe. 

 

Sort softice og skræmmende gode tilbud 

I salgsafdelingen er de også gået all ind på at skabe efterårsstemning. Spise- og slagstederne er flot pyntet op, og der er købt ting hjem, der skriger af halloween. 

 

- Man kan som noget helt særligt købe sort softice (så længe lager haves), og så sætter vi små chokolade spøgelser, flagermus eller græskar ovenpå alle is. Også vores candyfloss har fået et efterårstouch, og i stedet for lyserød bliver den i efterårsferien lavet på orange sukker, fortæller den driftsansvarlige for F&B og salgssteder, Thomas Vestergård. 

 

- Vi kommer også til at køre tilbud på udvalgte drikkevarer og souvenirs, og her skal gæsterne holde øje med gule skilte, fortæller han. 

 

Igen i år er der desuden mulighed for, at folk kan købe og udskære græskarlygter. I mange år har det foregået i næsehornshytten på P2, men denne gang foregår det udenfor på terrassen ved Jacobs Spisehus, der ligger tæt ved indgangen/udgangen af parken ved P3.  

 

Her kan man også købe køkkenchef, Dannie Rosenkvist Andersens, hjemmelavede græskarkage med lune krydderier samt en varm kop kaffe. 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Efterårsferie - knogler og kranier i Zoo
01. oktober 2024
Knogler og kranier rasler, og tænder klaprer, når GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i efterårsferien fra d…
Event: Høstmarked
11. september 2024
I weekenden d. 21. og d.22. september inviterer GIVSKUD - ZOOTOPIA til det traditionsrige og hyggelige høstmar…
Sponsorer bag kulissen
06. september 2024
Hvert år inviterer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA parkens sponsorer til en eksklusiv sponsoraften. I år var ingen undt…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.