Åbent i dag: 10-18

Farvel til parkens vandbøfler

04. januar 2024
I mange år har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA haft vandbøfler, men arten er nu ikke længere i parken.

Asiatiske vandbøfler har i mange år kunnet opleves i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. For nogle år tilbage var det i det område, som nu huser parkens brillebjørne. Og senest har gæster kunnet opleve dem i deres anlæg ved siden af parkens Safari Shop og over for løveanlægget.
Men nu er arten ikke længere i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Det er en art, vi har haft i lang tid, men med begrænset succes. Vi har flere gange forsøgt at hente nye avlsdyr ind i håb om at opbygge en større flok, og vi har prøvet at skifte rammer og anlæg for dem for at se, om det kunne have en positiv effekt. Men det er desværre ikke lykkedes at få dem til at yngle eller helt trives, forklarer biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Fokus på sårbare og truede dyrearter
Derfor er parkens tre gamle vandbøfler nu blevet aflivet.

- I og med at vi havde ældre dyr heriblandt den ældste ko og den næstældste tyr i hele Europa, som var begyndt at vise tegn på helbredsrelaterede problemer, vurderede vi, at det bedste ville være at aflive dyrene på samme tid, forklarer kuratoren.

Udover at vurdere på dyrenes generelle trivsel og mulighed for at yngle og ikke mindst trives har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs overordnede strategi for arter også spillet ind i forhold til denne beslutning, tilføjer Kim Skalborg Simonsen:

- De vandbøfler, vi har haft i parken, er en domesticeret art. Men vi har en strategi om at have flere truede arter samt arter, der er avlsprogrammer på, for at vi kan styrke vores arbejde med truede dyr. Og i og med at dyrene var blevet så gamle, vurderede vi, at det var den bedste løsning.    

Det skal nu besluttes, hvad der skal ske med anlægget ved P3, hvor vandbøflerne var.
Eftersom strategien fokuserer på sårbare og truede dyrearter, siger kuratoren, at parken vil få en ny art i tråd med dette. 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.