Åbent i dag: 10-18

Sneen har skabt store ødelæggelser

12. januar 2024
De store snemængder, som er faldet over landet i januar 2024, tynger godt i landskabet, og det er gået hårdt ud over GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

Smukt ser det ud, når sneen ligger som en dyne over GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.
Men de store mængder betyder også, at dynen er meget tung. Og det store snetryk har haft massiv påvirkning på beplantningen i parken.

- Jeg har i mine godt 40 år i parken aldrig set så store ødelæggelser med knækkede grene, væltede træer og flækkede stammer som følge af sne. Kun vinterstormen den 3. december 1999 skabte større skader. Sneskaderne er så omfattende, at vi har kaldt ekstra mandskab ind til oprydning, og det vil desværre tage meget lang tid, mange timer og koste mange penge at få ryddet op, fordi vi skal have fjernet al ødelagt beplantning fra stier, anlæg og veje, siger parkleder i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Mikael Hansen.

Alle områder er ramt
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er anlagt med flere kilometer stier, som gennem sæsonen er hyggelige at færdes på med træer, buske og små oaser.
Men lige nu er flere steder ufremkommelige på grund af de store ødelæggelser, for eksempel er stien ud mod parkens gorillaanlæg blokeret af knækkede, nedfaldne grene.
Også hegnene i nogle dyreanlæg er bukket under for snemasserne, hvilket betyder, at nogle dyr pt. holdes inde i staldene, indtil hegnene er repareret.
Samtidig ærgrer Mikael Hansen sig over, at sneen kan få langvarig påvirkning på parkens beplantning;  

- Ved nogle træer risikerer vi, at de simpelthen vil dø, fordi de er flækket, så frosten har kunnet påvirke helt ind i stammens vækst- og vedlag, og det er jo rigtig ærgerligt, forklarer parklederen.

Bliver til flis
Lige nu besværes oprydningsarbejdet af, at der fortsat er frostvejr, så de enorme sne- og ismasser er meget tunge og blokerer for en del af områderne i parken.
Men alt, hvad der kan fjernes, bliver fjernet, og fem mand arbejder på fuld tid med at skære og save. Det meste af det ødelagte træ køres væk for at blive ophugget til flis.

- Vi håber på, at det snart bliver tøvejr, så vi bedre kan komme til områderne, og så vi kan komme i bund med oprydningen. Vi skal jo gerne være klar til at tage imod gæster i vinterferien, siger Mikael Hansen.

Grene og stammer til dyrene
Man siger jo, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. I dette tilfælde med ødelagte træer i GIVSKUD ZOO – ZOOTPIA er intet så skidt, at det ikke er godt for nogen.
For nogle af de mange knækkende stammer og grene kommer nu en del af parkens dyrearter til gode.
I stedet for at alle de ødelagte grene og træer hugges op til flis, bliver en del af dem lagt ind i anlæggene til blandt andre kameler, dværggeder og på Bondegården med nubiske geder, alpakaer og ouessantfår, så dyrene kan gnave af barken. 


Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.