Åbent i dag: 10-18

Vampyrflagermus i Punta San Juan

09. januar 2024
I reservatet Punta San Juan, hvor Givskud Zoo Naturfond støtter arbejdet med bevarelse af humboldtpingviner, er der sket en markant stigning i antallet af observationer af vampyrflagermus.

I det seneste kvartal af 2023 steg observationerne af vampyrflagermus i løbet af dagen markant ved Punta San Juan i Peru.
Det fremgår af den løbende opdatering, som forskerne ved Punta San Juan sender til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, fordi parkens naturfond støtter projektet Punta San Juan Program, der arbejder med at beskytte humboldtpingviner i området. 
I løbet af perioden er antallet af observationer af vampyrflagermus i løbet af dagen øget betydeligt. Der blev registreret op til 20 flagermus på en enkelt dag, og på et tidspunkt blev otte flagermus observeret sammen.
Især to områder langs kysten lod til at være favoritter for vampyrflagermusene, men alle strande i reservatet fik besøg.

Spiser fra søløver
Navnet vampyrflagermus passer godt til arten, fordi den udelukkede lever af blod. Og de vampyrflagermus, der er blevet observeret i dagtimerne i Punta San Juan også taget for sig. Forskerne observerede, hvordan flagermusene sugede blod fra især søløver, hvilket ses på ovenstående billede.

Selv vampyrflagermusene udsat fra angreb fra gribbe. De store fugle jagtede og fangede også nogle af flagermusene.

Forskerne kommer ikke med en forklaring på flagermusenes ændrede adfærd og tilstedeværelsen af dem i dagtimerne, men området er pt. under massiv påvirkning fra havfænomenet El Niño, så påvirker adfærden hos mange arter i området.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.